Met een InstantTrust Marine UV waterfilter aan boord, voorziet u uw boot of jacht van een complete drinkwater desinfectie oplossing. Met dit compacte apparaatje, dat is ontwikkeld in samenwerking met Philips, hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over besmet of bedorven drinkwater aan boord. Deze baanbrekende innovatie is een ware revolutie binnen pleziervaart, omdat het door middel van UV-C straling water tot wel 99,9% kan desinfecteren. U heeft er bovendien nauwelijks omkijken naar. Sluit het apparaatje simpelweg aan binnen uw leidingnetwerk, en u bent altijd en overal verzekert van veilig drinkwater aan boord.

InstantTrust Marine is niet zomaar een drinkwaterfilter voor uw boot. Het is het meest compacte en meest krachtige UV waterdesinfectie systeem dat wereldwijd beschikbaar is voor particulieren. Philips is er als eerste bedrijf in geslaagd om het ontsmetten van water door middel van ultraviolette straling in drinkwaterfilters voor boten te verwerken. Het apparaat wordt geleverd met een kraanfilter of een in-line filter. De kracht van het systeem ligt in zijn eenvoud. Na het aansluiten van de InstantTrust Marine wordt water dat van uw opslagtank naar bijvoorbeeld uw kraan, douchekop of toilet wordt automatisch gedesinfecteerd door middel van een hoge dosis UV licht. UV straling doodt schadelijke bacteriën als Legionella, gevaarlijke virussen en alle andere ziekmakers binnen een milliseconde, doordat het DNA van deze micro-organismen wordt beschadigd. Ze kunnen zich hierdoor niet meer vermenigvuldigen en sterven af.

Membraan met actieve kool

Het kraanfilter dat wij leveren verwijdert verontreinigingen tot wel 0,01 micron en ons in-line filter verontreinigingen tot 5 micron. Het in-line filter is een actief koolfilter, het kraanfilter bevat naast actieve kool ook membraan. Het membraan werkt als een 'zeef' doordat alleen watermoleculen de microscopische poriën van het membraan kunnen passeren. Het filtratie-effect van het kraanfilter is daarmee gelijk aan dat van omgekeerde osmose, zónder dat er water wordt verspild. Actieve kool adsorbeert alle microverontreinigingen die nare geuren, smaken en kleuren veroorzaken.

 

De mineralen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam blijven behouden. Bovendien haalt het kraanfilter pas op het laatste moment verontreinigingen uit het water. Na zuivering door het in-line filter loopt water nog door mogelijk verontreinigde leidingen. Het in-line drinkwaterfilter is een uitstekend alternatief voor het kraanfilter, mits u het laatste stuk leiding regelmatig reinigt.

Minder moeite, meer comfort

Vers water vers houden, het is een doorlopend karwei. De ene persoon maakt een ‘ververs schema’, de ander inspecteert regelmatig of de kwaliteit van het water in de tank achteruitgaat. Het aantal keer dat u het water moet verversen hangt af van vele factoren, zoals de temperatuur, de hoeveelheid licht en het materiaal van de tank. U wilt uiteraard hoe dan ook voorkomen dat er zich slijmerig biofilm gaat vormen aan de binnenkant van uw tank. Hoewel regelmatig spoelen, reinigen en opnieuw vullen van uw watertank zo nu en dan onvermijdelijk is, stelt de InstantTrust Marine u in staat om zelfs van verontreinigd en besmet water weer puur en

drinkbaar water te maken. De hoofdcomponent van het apparaatje is de Philips InstantTrust UV desinfectielamp. Deze UV unit kan in totaal zo’n 50.000 liter water desinfecteren en kan eenvoudig worden vervangen wanneer de levensduur is verstreken.

Ter indicatie: voor de disinfectie van deze hoeveelheid water zou u zo’n 10.000 waterzuiveringstabletten nodig hebben of behoorlijk wat flessen mineraalwater. Dit geef nog maar eens aan dat u de InstantTrust Marine op termijn dubbel en dwars terugverdient.

 

Altijd schoon drinkwater aan boord

Vieze smaak en nare geurtjes kunnen erop duiden dat uw water verontreinigd of bedorven is. Het komt met name voor bij water dat langdurig heeft stilgestaan. Om uw water veilig op te slaan op uw boot en het, net zoals het kraanwater thuis, geurloos en smakelijk te houden, dient elke boot voorzien te zijn van een goed drinkwaterfilter. Zoals hiervoor reeds genoemd; de InstantTrust Marine wordt altijd geleverd met een kraan- of in-line filter dat, na UV desinfectie,  de gedode micro-organismen tezamen met verdere microverontreinigingen uit het water haalt.

Dankzij Philips en InstantTrust Marine kunt u vanaf nu zelf aan boord  uw opgeslagen water zuiveren tot schoon, veilig en smakelijk drinkwater. Altijd, en overal!

 Webdesign: Spunk'd reclamebureau