FAQ

Hoe werkt de InstantTrust Marine?

De werking van de InstantTrust Marine staat hier uitgelegd.

Wat betekenen de lichtjes op de InstantTrust Marine?

Wat filtert de InstantTrust Marine uit het water?

 • Bacteriën (zoals Legionella)
 • Virussen
 • Sporen
 • Cysten
 • Schimmels
 • Gisten
 • Chloor
 • Zware metalen
 • Roest

Wat is de levensduur van de filters?

Een cartridge voor het kraanfilter kan ca. 3.000 liter water filteren en een inline filtercartridge gaat ca. 10.000 liter water mee.
De Philips InstantTrust ‘UV unit’ binnenin de InstantTrust Marine gaat 50.000 liter water mee (een led indicator zal na een gebruik van 30.000 liter rood gaan knipperen. De UV lamp zal dan nog 20.000 liter optimaal gebruikt kunnen worden).

Welk type filter moet ik kiezen?

Allereerst; zowel het kraan- als het inline filter zijn drinkwaterfilters. Ze zijn perfect voor het filteren van water dat vooraf door de InstantTrust Marine is gedesinfecteerd d.m.v. UV straling.

Het kraanfilter heeft een aantal voordelen t.o.v. het inline filter:

 1. Met het kraanfilter kunt u zelf bepalen welk water over het membraan loopt, waardoor een cartridge langer meegaat. Bij het inline filter gaat automatisch al het water langs het filter.
 2. Het kraanfilter zit op de kraan. U bent daardoor verzekerd van veilig water dat direct uit het filter komt. Bij het inline filter zit er altijd een stuk waterleiding tussen het filter en de kraan. Als hier voor langere tijd water in stilstaat, onder warme omstandigheden, kunnen er bacteriën gaan groeien die niet gefilterd worden wanneer u de kraan aanzet. 
 3. Geen drukverlies

Het inline filter heeft een aantal voordelen t.o.v. het kraanfilter:

 1. Kan ‘buiten het zicht’ worden gemonteerd, bijvoorbeeld onder de gootsteen.
 2. Meer dan drie keer langere levensduur (m.b.t. liters) per filtercartridge.

Ik kan de InstantTrust Marine niet installeren met de pompschakelaar. Wat nu?

Indien het in uw geval niet mogelijk is de InstantTrust Marine met de pompschakelaar aan te sluiten, kunt u een Flow Switch aanschaffen. De Flow Switch detecteert waterstroming. Zodra dit het geval is gaat de InstantTrust Marine binnen een milliseconde aan. Als de waterstroom stopt gaat de InstantTrust Marine ook uit.

Is de InstantTrust Marine alleen toepasbaar op boten?

Het is zeker mogelijk om de InstantTrust Marine te installeren op andere plaatsen, zoals thuis. Wanneer u niet de beschikking over een 12 of 24 volt energiebron, kunt de InstantTrust Marine voor stopcontacten bestellen.

Wat doet de ultraviolette lamp precies?

Binnen de aluminium behuizing van de InstantTrust Marine vindt u de InstantTrust UV lamp. Deze is binnen een milliseconde werkzaam. Terwijl water door het kwartsglas van de holle Philips UV lamp stroomt, doodt het UV licht alle bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers die in het water zitten.

Wat is het voornaamste voordeel van het hebben van een InstantTrust Marine aan boord?

Booteigenaren zijn zo nu en dan gedwongen de watertank van hun boot te vullen met water afkomstig van twijfelachtige bronnen. Bovendien kunnen bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers zich in stilstaand (warm) water, ongeacht de waterkwaliteit, snel vermenigvuldigen. Dit kan, naast een nare smaak en vieze geur, ook ziekte tot gevolg hebben.

Dit is wel het laatste waar u aan boord last van wil hebben. Met de InstantTrust Marine bent u altijd verzekerd van schoon, veilig en smakelijk drinkwater aan boord. Laar uw vaarplezier niet bederven door bedorven water.

Verwijdert de InstantTrust Marine chloor?

Ja, zowel het inline als het kraanfilter dat met de InstantTrust Marine wordt geleverd, verwijdert chloor uit het water.

Doodt de InstantTrust Marine virussen en bacteriën?

Ja, de hoge dosis UV straling die wordt geproduceerd door de InstantTrust Marine doodt zowel virussen als bacteriën.

Welke pomp heb ik nodig voor de InstantTrust Marine?

U kunt de InstantTrust Marine gebruiken in combinatie met elke pomp. De InstantTrust Marine kan aangesloten worden op uw pomp door het rode draadje dat langs de pomp loopt door te verbinden (zie onderstaande afbeelding). Heeft u een pomp met drukvat of een elektronisch geregelde pomp dan heeft u een Flow Switch nodig.

Op welk voltage werkt de InstantTrust Marine?

De InstantTrust Marine werkt zowel op 12 als 24 volt accu's. Indien u de InstantTrust Marine (thuis) op het stopcontact wil aansluiten, kies dan voor de InstantTrust Marine voor stopcontacten.

Hoeveel stroom verbruikt de InstantTrust Marine?

Als er geen water loopt, verbruikt de InstantTrust Marine geen stroom. Zodra er water loopt of de pomp aanslaat, verbruikt de InstantTrust Marine 2,2 Ampère. Voor uitgebreide informatie kunt u ook online de installatie handleiding raadplegen.

Mijn UV lamp brandt nog steeds paars na de levensduur van 50.000 liter. Werkt hij nog steeds goed?

Nee, hoewel de lamp nog steeds paars licht geeft, is de werking ervan zodanig verminderd dat wij niet meer kunnen garanderen dat het alle bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers doodt. Het is dus niet zeker of u nog veilig drinkwater heeft aan boord.

Hoe vaak moet ik de UV lamp vervangen?

Na 50.000 water liter te hebben gedesinfecteerd, dient de UV lamp vervangen te worden. Een led indicator zal na een gebruik van 30.000 liter rood gaan knipperen. De UV lamp zal dan nog 20.000 liter optimaal gebruikt kunnen worden.

Kan ik mijn filter schoonmaken en opnieuw gebruiken?

Nee, zowel de cartridge van het kraanfilter als die van het inline filter dienen aan het einde van hun levensduur vervangen te worden.

Werkt de InstantTrust Marine met zout water?

Nee, bij zout water hebt een watermaker nodig vóór je het door de InstantTrust Marine laat stromen.

Wat is de levensduur van de InstantTrust Marine?

Veel van onze apparaten werken nog na 20 jaar. Alleen de UV lamp en filtercartridges dienen zo nu en dan vervangen te worden.

Waar wordt de InstantTrust Marine geproduceerd?

Zowel de Philips InstantTrust UV unit als de behuizing van de InstantTrust Marine worden in Nederland geproduceerd.

Wat is het retourbeleid?

U kunt producten binnen 30 dagen ongebruikt terugsturen. U ontvangt dan het volledige aankoopbedrag terug. De verzendkosten komen voor rekening van de koper. Alle schade wordt in rekening gebracht van de terugbetaling.

Waar zit een dealer in mijn buurt?

Dealers in uw buurt:

De Wit Schijndel
Rooiseweg 22
5481 SJ Schijndel
http://www.dewitschijndel.nl

Altena Marine
Keizersveer 3a
4941 TA Raamsdonksveer
http://www.altenamarine.nl

Sailspecials
www.sailspecials.nl

InstantTrust Marine
Ekkersrijt 7418
5692HK Son
http://www.instanttrustmarine.nl

 

Wat zijn de verzendkosten?

Voor bestellingen vanaf € 50,- vragen wij geen verzendkosten (Nederland, Duitsland en België).

Is dit waterzuiveringssysteem alleen geschikt voor boten?

Nee, de InstantTrust Marine is ook geschikt voor campers, caravans en thuisgebruik.

 Webdesign: Spunk'd reclamebureau